Mød Torben

Brancheskifter Torben

  ... Torben er 50 år og har tidligere arbejdet som brandmand i 32 år - nu læser han til social- og sundhedsassistent på SOSU Nord i Hjørring.  

Torben fortæller, at en arbejdsulykke gjorde, at han ikke længere kunne arbejde som brandmand - og han skulle i en alder af 50 år finde en ny vej i livet. Torben har en del medicinkendskab fra arbejdet som nødbehandler og så elsker han følelsen af at gøre noget godt for andre:  

"Jeg har lige siden jeg var 16 år brugt meget af min tid på at hjælpe andre. Da jeg så ikke kunne være brandmand mere, tænkte jeg, hvilken uddannelse kan jeg tage, der giver mig følelsen af, at jeg gør noget for andre - og her var det klart, at jeg skal da være social- og sundhedsassistent!".

Om at være tilbage på skolenbænken i en moden alder siger Torben: "det er lidt hårdt at vænne sig til at sidde ned, når man er vant til en aktiv hverdag. Men der er så mange nye spændende oplevelser og så betyder det ingenting. Alderen er ikke en hindring for at starte på en ny uddannelse".

"Det mest overraskende ved uddannelsen er den tætte relation jeg får til de borgere, jeg møder i praktikken - at komme ind til en borger, der smiler til en og er glad for jeg kommer... det er guld værd! Jeg gør en masse for folk, uden at skulle have noget igen - og det får jeg jo så alligevel... glæden ved at hjælpe andre".

 

Drømmer du, ligesom Torben, om at gøre en forskel for andre mennesker?

Så kan det være, at en uddannelse inden for social- og sundhedsområdet også er vejen frem for dig! 

Du kan lige nu søge ind på grundforløb 2 til udannelserne til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent, og starte til august - klik for at læse mere om uddannelserne.

 

Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedshjælper

Læs mere om uddannelsen til social- og sundhedsassistent

 

Grundforløb 2 med 110% i dagpenge hver måned

Er du ledig, over 30 år og er du ufaglært eller er din erhvervsuddannelse forældet, kan du lige nu søge ind på grundforløb 2 til social- og sundhedshjælper og få udbetalt 110% i dagpenge hver måned under hele forløbet. Læs mere om muligheden her.

 

Med en social- og sundhedsuddannelse har du rigtig go'e jobmuligheder!

Søg ind nu 

 

Ring til vores studievejledere

Har du spørgsmål til uddannelserne, ansøgningkrav eller andet, så er vores studievejledere klar til at svare på dem hver dag mellem kl. 10-13.

 

Tag grundforløb 2 på en af vores lokalafdelinger tæt på dig

Nordjyllandskort

 

Vi håber at dig på SOSU Nord til august!

Søg ind nu