Grundforløb 1 - din karriere med mennesker starter her

 1J7A3165

Det kræver mod, ansvar og respekt at gå SOSU-vejen!

Har du det, der skal til?   

 - OG VIL DU GØRE EN FORSKEL FOR ANDRE MENNESKER?

På SOSU Nords Grundforløb 1 kommer du på fagretningen Pædagogik & Sundhed, hvor du bliver introduceret til det at gå på en erhvervsuddannelse, og du kommer til at arbejde med pædagogik og sundhed på forskellige måder.

 

Grundforløb 1 er første skridt på vejen til din erhvervsuddannelse… og din karriere med mennesker

På Grundforløb 1, Pædagogik & Sundhed, kommer du til at arbejde med både børn og ældre, og undervisningen er tilrettelagt, så den er spændende og afvekslende. Det du lærer, kommer du også til at afprøve i praksis - det kan være at lave aktiviteter for børnehaver eller på plejecentre som f.eks. dukketeater, gymnastik, gåture med beboere på ældrecentre osv. På den måde får du et indblik i, hvad der venter dig, når du er færdig med din uddannelse.

 

VIGITIGT:  Du kan kun starte Grundforløb 1 én gang! Og det er uanset, hvilken erhvervsuddannelse, du starter på. Efter Grundforløb 1 vælger du selv, om du vil fortsætte på en af SOSU Nords uddannelser eller om du vil en helt anden vej på en anden erhvervsuddannelse.

 

På Grundforløb 1 bliver du afklaret omkring dine uddannelsesmuligheder og forberedt på at fortsætte på Grundforløb 2 på en af uddannelserne til social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent med eller uden EUX, pædagogisk assistent… eller på en anden erhvervsuddannelse.

 

DU KAN STARTE GRUNDFORLØB 1 TIL AUGUST HER:

  • SOSU Nord Aalborg - På Sporet 8A, 9000 Aalborg
  • SOSU Nord Hjørring - Hedevold 11, 9800 Hjørring
  • Frederikshavn Handelsskole - Kirkegade 5, 9900 Frederikshavn
  • Erhvervsskolerne Aars - Østre Boulevard 10, 9600 Aars
  • Campus Mariagerfjord Tradium Hobro - Kirketoften 7, 9500 Hobro
  • EUC Nordvest - Østergade 11 - 9690 Fjerritslev

 

VARIGHED:

20 uger svarende til et halvt år fordelt sådan:

  • Erhvervsrettede fag (12 uger)
  • Grundfag (4 uger)
  • Valgfag (4 uger)

 

EFTER GRUNDFORLØB 1

Når du har afsluttet Grundforløb 1 kan du læse videre på Grundforløb 2 - Social- og sundhedshjælper, Social- og sundhedsassistent med eller uden EUX, eller Pædagogisk Assistent.

 

HAR DU SPØRGSMÅL?

Så er vores studievejledning klar til at hjælpe dig.

 

Adgangskrav

Du skal have mindst 02 i både dansk og matematik + bestået afgangseksamen.

 

Har du afsluttet 9. eller 10. klasse for mindre end to år siden?
Så skal du starte på Grundforløb 1 - læs mere her.

 

Ellers kan du læse mere her om Grundforløb 2 

Sådan søger du ind

Du skal søge via www.optagelse.dk - du skal ind under ungdomsuddannelser.

Er du ikke fyldt 18, så skal dine forældre underskrive med deres Nem-Id.

Husk at have dit Nem-Id klar + relevante dokumenter som eksamensbeviser og udtalelser fra dine jobs. Se evt. denne vejledning til hvordan du uploader dokumenter via optagelse.dk.

søg ind knap

Har du problemer med at udfylde ansøgningen og uploade dine dokumenter, så kontakt support til optagelse.dk - se mere her 

Optagelsesprøve

Har du ikke 02 i dansk og matematik?

Har du ikke 02 i dansk og matematik, eller kan du ikke dokumentere karakterne, skal du til optagelsesprøve. Når du ansøger via optagelse.dk bliver du automatisk indkaldt til optagelsesprøve.

Se datoer for optagelsesprøver her 


 
Er dit eksamensbevis blevet væk?

Kan du ikke finde dit eksamensbevis, kan du tage kontakt til den skole hvor du tog dine afsluttende prøver og få et erstatningsbevis. Du kan også læse mere om dine muligheder for at få erstatningsbeviser på denne side: www.sa.dk/brug-arkivet/oplysninger/bestil-eksamensbevis

Økonomi

På Grundforløb 1 og 2, kan du søge SU - hvis du er fyldt 18 år og efter gældende regler. Du kan tidligst søge om SU en måned før uddannelsen begynder. Se mere om betingelser på www.su.dk

Har du specielle spørgsmål om SU, kan du kontakte os på 72 21 81 00
mandag, tirsdag, torsdag og fredag
kl. 9-12

Enlig forsøger?

Er du enlig forsørger på grundforløbet og efterfølgende ansat som elev på almindelig elevløn, er du sandsynligvis berettiget til supplerende børnetilskud. Læs mere her.

Transport  

Når du går på en ungdomsuddannelse, som et grundforløb kan du få rabat til din daglige transport. På hjemmesiden www.ungdomskort.dk kan du læse mere om hvordan du søger et ungdomskort (rabatkort til bus og tog) Der er en egenbetaling på ca. kr. 380,- pr. mdr.

For at kunne søge om et ungdomskort, skal du have NemID. NemID er et log-in på internettet, som du også kan  bruge til at søge SU, benytte til din netbank eller hente oplysninger hos det offentlige. NemID består af et nøglekort og en adgangskode og kan bruges fra de fleste computere med internetforbindelse.

NemID

Du bestiller NemID på www.nemid.nu, hvis du er dansk statsborger og har pas eller kørekort. Hvis du er udenlandsk statsborger og ikke har dansk pas eller kørekort skal du henvende dig ved borgerservice i din kommune.

HUSK at bestille NemID i god tid, inden du skal søge om uddannelseskort og SU.