Corona-virus (COVID-19)

 

SPØRGSMÅL TIL COVID -19

Der er mange spørgsmål i forhold til COVID-19 og de gældende retningslinjer.

Retningslinjer på SOSU Nord

Find svar om retningslinjerne på SOSU Nord i vores FAQ eller send dine spørgsmål til os på info@sosunord.dk.

Få svar hos Sundhedsstyrelsen

Ring evt. til Sundhedsstyrelsens hotline på telefon 7020 0233. 

Du kan også læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.


Delta-variant bekræftet på SOSU Nord

Det er nu bekræftet, at det seneste smittetilfælde på SOSU Nord er smittet med den nye Delta-variant.

Vi er løbende i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og følger deres retningslinjer for hjemsendelse af berørte personer.

På SOSU Nord arbejder vi med et forsigtighedsprincip, og det betyder, at vi ud over at følge myndighedernes retningslinjer tager ekstra forholdsregler. Dette fordi vi gerne vil gøre en effektiv indsats for at stoppe smittespredningen. 

HUSK at holde dig orienteret på itslearning.


Orientering om COVID-19 tilfælde - sandsynligt Delta-variant

På SOSU Nord i Aalborg er der konstateret ét tilfælde af smitte, og det er overvejende sandsynligt, at der er tale om den meget smitsomme delta-variant.

  • Mandag tidligt på dagen blev en elev på hold 2106111 testet positiv i vores eget testcenter. Efter SOSU Nords gældende procedurer blev holdet og de undervisere, der havde været sammen med eleven, sendt hjem og opfordret til selvisolation indtil testsvaret er bekræftet af PCR-test. Dette svar foreligger ikke endnu.
  • Tirsdag blev vi af Styrelsen for Patientsikkerhed oplyst om, at en anden elev fra samme hold 2106111, er testet positiv ved PCR-test.

Hold 2106111 startede mandag d. 28.06.2021 på hovedforløb til social- og sundhedshjælperuddannelsen, og den PCR-bekræftede elev kommer ikke direkte fra grundforløbet. Smitteopsporingen og identifikation af nære kontakter tager derfor udgangspunkt i elevens tilstedeværende på SOSU Nord i Aalborg mandag indtil holdet blev hjemsendt omkring kl. 9.00.

Hold 2106111 har opholdt sig i lokalerne på Godsbanen 11 sammen med hold nr. 2106110, hold nr. 2106112 og hold nr. 2106113.

Styrelsen for Patientsikkerhed har senere tirsdag efter smitteopsporingssamtale med den smittede elev vurderet, at eleven efter al sandsynlighed har fået smitten fra person, der er testet positiv med delta-varianten. Svaret på gen-sekventeringen kommer i dag onsdag.

Disse foranstaltninger har vi sat i gang

Fordi det er overvejende sandsynligt, at der tale om den meget mere smittesomme delta-variant, har SOSU Nord på styrelsens anbefaling besluttet, at vi med det samme tager de ekstra tiltag, der skal til, når der konstateres et tilfælde med delta-varianten. Helt konkret er det, at både nærvedkontakter (1. led) og nærvedkontakters nærvedkontakter (2. led) sendes hjem i selvisolation.

Alle de øvrige hold og undervisere, der mandag opholdt sig på Godsbanen 11 er derfor tirsdag hjemsendt til selvisolation og test fredag og søndag. Det samme er de kolleger, som underviserne fra Godsbanen 11 har været sammen med efter undervisningen mandag og tirsdag.

Alle hold, der enten selv er hjemsendte, eller hvis undervisere er sendt i selvisolation, vil de kommende dage blive undervist online så længe selvisolationen pågår.

Da vi tidligere har erfaring med at færdigvaccinerede kan smittes og testes positive, er det ledelsens beslutning, at alle berørte medarbejdere og elever tilgår undervisningen / løser deres opgaver online, indtil der foreligger negativt testsvar på 6. dagen. Dette uanset vaccinationsstatus.

Skolen er ikke lukket

Skolen er ikke lukket, og alle øvrige elever skal møde ind til undervisning som sædvanligt.

Fra skolens ledelse vil vi dog opfordre alle til hyppig test i den kommende tid uanset vaccinestatus.

 


OPDATERET 15. JUNI 2021

Ikke længere krav om mundbind

Fra i dag mandag d. 14. juni behøver du ikke længere have mundbind/visir på, når du færdes på fællesarealerne på SOSU Nord. Hvis du føler dig mest tryg med et mundbind, så må du naturligvis gerne fortsætte.

OBS: Du skal fortsat have mundbind/visir på, når du er i testcentret.

Du skal stadig dokumentere at du er testet

For at møde fysisk til undervisning på SOSU Nord skal du:

  • Til enhver tid kunne fremvise en negativ covid-19 test, der er mindre end 72 timer gammel.
  • Dokumentere dine tests 2 gange ugentligt.  Dine undervisere fortsætter med at tjekke, som de plejer.

Dette gælder, hvis du er vaccineret

Du behøver ikke lade dig teste, hvis du:

  • har fået 1 vaccinestik og har modtaget et gyldigt vaccinepas (det kommer 14 dage efter det første stik)
  • er færdigvaccineret

Der er flere undtagelser. Læs dem i instrukserne

OBS: Vi opfordrer dog kraftigt alle til at lade sig teste jævnligt, selvom de er vaccinerede. Der findes flere eksempler på, at folk er blevet smittet trods vaccination.

Hvis du er undtaget fra test

Hvis du er undtaget for test, skal du være ekstra opmærksom på symptomer. Får du får symptomer, lyder anbefalingen, at du går i selvisolation og bliver testet.