COVID-19 FAQ december 2020

Opdatering 11/12 2020

Yderligere information om nye COVID-19 restriktioner

Kære elever og kursister

Som I ved er Aalborg Kommune, ligesom mange andre kommuner, omfattet af de skærpede restriktioner ift. COVID-19 fra og med i dag, fredag d. 11/12, kl. 16.00.

Vi arbejder på højtryk for at give jer alle de informationer, I har brug for nu og løbende. Vi opfordrer jer til at følge med på IT's Learning, i UDDATA+ og i jeres e-boks.

Her har vi i første omgang samlet nogle af de mest påtrængende spørgsmål og svar til jer.

 

HUSK dette kun gælder for elever og kursister på SOSU Nord i Aalborg!

 

Skal jeg undervises hjemmefra fra på mandag?

Fra og med mandag den 14. december foregår al undervisning virtuelt, for elever på SOSU Nord i Aalborg.  

Dog kan særlige elevgrupper og kursister samt uddannelser med særlig samfundsmæssig betydning fortsat møde frem til fysisk undervisning. Fx gennemføres førstehjælp og brand i Aalborg som planlagt.

Vi vil i løbet af i dag, fredag den 11.12.2020, få overblik over hvilke elever / hold, der fortsat skal møde helt eller delvist frem til fysisk undervisning i de kommende uger. De elever/kursister det drejer sig om, får direkte besked i deres e-boks.

Hvad med juleferie?

Du har juleferie som planlagt. Du kan se i din skole-praktikplan, hvornår du har ferie.

Skolen holder lukket fra den 24.12.2020 til og med den 3.1.2021.  

Hvornår skal jeg møde ind på skolen igen?

Som udgangspunkt gælder hjemsendelsen indtil 3. januar, men du skal først møde ind på skolen igen, når du får besked i din e-boks.

Frem imod 10. januar 2021 vil vi løbende tage elever ind, der har været sendt hjem. Vi melder ud i næste uge, hvordan planerne for de enkelte holds tilbagevenden til fysisk undervisning bliver. Det vil variere fra hold til hold.

Får jeg stadig fravær ved online undervisning?

Uanset om du får undervisning på skolen eller derhjemme via computeren, så er det vigtigt, at du deltager i den planlagte undervisning - til den fastlagte tid.

SOSU Nord fører fraværsregistrering som altid.

Du kan se vores retningslinjer for onlineundervisning her

Jeg har brug for at snakke med en vejleder

Hvis du har brug for at mødes med din SPS- eller studievejleder i hjemsendelsesperioden, så kan I aftale det sammen. Mødet bliver dog så vidt muligt holdt online.

Du finder kontaktoplysningerne på SPS-vejlederne og studievejlederne på IT's Learning under "elevinformation".

Hvis du oplever, at det er svært med den virtuelle undervisning, så tag en snak med din kontaktlærer om det. Vi ved, at det kan være en svær situation af den ene eller den anden grund, og vi hjælper så vidt muligt med løsninger.

Hvad med min eksamen/prøve?

Prøver og eksaminer kan og skal gennemføres som planlagt. Vi arbejder lige nu på at afklare, om censorer til grundfagsprøver kan deltage digitalt.

Du får besked fra skolen om, hvordan din prøve kommer til at foregå, og hvad du skal gøre.

Jeg er eller skal i praktik

Som udgangspunkt skal du følge dit planlagte forløb uden forsinkelse, uanset om du er i skole derhjemme eller er i praktik. Er du i praktik, skal du møde fysisk op, medmindre din arbejdsgiver melder noget andet ud.

Tjek med din arbejdsgiver og følg deres anvisninger.

Krydsning af kommunegrænser

Der er ikke restriktioner i forhold til krydsning af kommunegrænser, og den offentlige trafik kører fortsat som vanligt. Så de elever, der bliver bedt om at møde ind på SOSU Nord i Aalborg kan komme frem som normalt.

 

Kursist på KURSUS Nord

Skal du på kursus på KURSUS Nord i den kommende tid, så har vi lavet en oversigt her over kurserne,og hvordan de afvikles: se dokument her     

Du får nærmere besked fra Kursusadministrationen.

Dette gælder foreløbigt for kurser, der afvikles til og med d. 4.1.2021, hvorefter vi forventer at kunne vende tilbage til normal drift.

 

Alle kurser afvikles som planlagt i de kommuner, der ikke er berørt af restriktionerne.Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kursusadministrationen

Tlf. 60 39 45 46
Mail: mail@kursusnord.dk