"I dag har jeg mit drømmejob!”

Helle

Overvejer du en ny branche, hvor du hver dag kan gøre en kæmpe forskel for andre mennesker? 

41-årige Helle stod pludselig overfor en skillevej i livet... hun valgte den ukendte vej og er en af vores mange voksne elever, der har skiftet retning senere i livet.

Helle er oprindeligt uddannet butiksslagter, men da slagterbutikken hun arbejdede i gik konkurs, skulle Helle vælge, om hun ville fortsætte i slagterfaget eller om hun skulle prøve noget andet - og hun valgte social- og sundhedsfaget.

Læs hele Helles historie længere nede på siden.

 

Læs mere om uddannelserne

- Social- og sundhedshjælper

- Social- og sundhedsassistent

Studievejledning

Har du spørgsmål til vores uddannelser, adgangskrav mv., så kontakt vores studievejledere mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 10-13 eller kom til vejledningsmøde

 

Garanti for praktikplads på uddannelsen til social- og sundhedsassistent

  • Er du 25 år eller derover, er du sikret en praktikplads, hvis du bliver optaget på uddannelsen til social- og sundhedsassistent. Det betyder, at du allerede fra starten på din uddannelse ved, hvor du skal i praktik

  • Er du under 25 år, er du sikret en praktikplads, når du har bestået grundforløb 2

 

Er du ledig, kan du måske tage Grundforløb 2 med 110% i dagpenge 

Du kan lige nu søge om at tage grundforløb 2 SOSU på dagpenge - ja faktisk kan du muligvis få udbetalt hele 110% i dagpenge hver måned!

Når du har bestået Grundforløb 2 SOSU, kan søge ind på uddannelsen til social-og sundhedshjælper eller til uddannelsen til social- og sundhedsassistent.

Du kan søge om at tage Grundforløb 2 SOSU med 110% i dagpenge, hvis du er:

  • 30 år eller ældre
  • ledig og modtager dagpenge
  • ufaglært eller har du en erhvervsuddannelse, du ikke har brugt de sidste 5 år

Kontakt dit jobcenter for at høre mere om denne mulighed. 

 

Start på uddannelse i dit lokalområde

Lokalafdelinger

* Grundforløb 2 og hovedforløbet til uddannelsen til pædagogisk assistent tilbydes kun på SOSU Nord i Aalborg. 

 

     Søg ind nu

 

Læs Helles historie her

Fra butiksslagter til social- og sundhedshjælper

 

41-årige Helle Ravn Mortensen elsker at møde mennesker og skabe gode relationer i sit arbejde, og derfor nød hun i mange år sit arbejde som butiksslagter - indtil butikken gik konkurs. I dag er Helle social- og sundhedshjælper og hun elsker sit nye arbejde, hvor der i den grad stadig er fokus på gode relationer og hvor hun hjælper borgere til en bedre hverdag.

Da Helles slagterbutikken, der var Helles tidligere arbejdsplads, gik konkurs stod Helle overfor en skillevej i sit liv - skulle hun søge nyt arbejde inden for sin branche eller skulle hun noget helt andet. I stedet for at lade sig slå ud af at have mistet sit job, valgte Helle at se skillevejen som en mulighed for at prøve noget helt nyt. Hun startede på uddannelsen til social- og sundhedshjælper på SOSU Nord, som hun netop har afsluttet, og hun har nu fået en fast stilling i Hjemmeplejen Brovst.

"Jeg havde egentlig troet, at jeg altid skulle arbejde som butiksslagter. Jeg havde et rigtig godt job i mange år, som jeg var super glad for. Men da jeg så pludselig skulle finde et nyt job, så jeg det som en oplagt mulighed for at prøve noget helt nyt. Og ja, så valgte jeg social- og sundhedshjælperuddannelsen, for jeg kunne bare mærke det var en uddannelse, der tiltalte mig rigtig meget", fortæller Helle.

 

Studie- og familieliv

Inden Helle startede på uddannelsen, havde hun sine bekymringer i forhold til om livet som studerende kunne forenes med familielivet. For med tre børn på henholdsvis 3, 10 og 12 år er der ingen tvivl om, at Helle havde rigeligt at se til på hjemmefronten:

"Selvfølgelig skal der en del planlægning til og hele min familie har også bakket mig rigtig meget op, så det kunne sagtens lade sig gøre - og i dag har jeg mit drømmejob!"

Der var også mange tanker om, hvordan det mon ville være at sidde på skolebænken igen og især om hvordan hun ville klare sig rent fagligt:

"I min skoletid var jeg bestemt ikke en, der fik topkarakterer. Inden jeg begyndte på social- og sundhedshjælperuddannelsen, var jeg lidt nervøs for, om jeg overhovedet kunne finde ud af at gå på en uddannelse igen. Det havde jeg slet ikke behøvet at bekymre mig om, for undervisningen var simpelthen så spændende og arbejdet føles så naturligt for mig."

Og det viste sig da også, at bekymringen var fuldstændig unødvendig, for Helle fik et flot 12-tal i sin afsluttende prøve - og hun blev tilbudt fast job ved et af de steder, hun havde været i praktik i løbet af sin uddannelse.

 

Det handler om tillid

At arbejde som social- og sundhedshjælper kræver, at man giver rigtig meget af sig selv. Man spiller en stor rolle i mange menneskers liv og er med til at sikre, at plejen og omsorgen bliver god og tryg for den enkelte borger.

"I løbet af uddannelsen har vi arbejdet rigtig meget med kommunikation og relationsdannelse og det er noget, jeg bruger hver dag i mit arbejde. Det er så vigtigt at få skabt en god personlig relation, så jeg både kan se, høre og mærke hvordan borgerne har det, og så de ved, at de kan stole på, at jeg hjælper dem."

For nogle ældre er Helle den primære kontakt i hverdagen, og her bliver den personlige relation måske endnu vigtigere i pleje- og omsorgsarbejdet.

"Som social- og sundhedshjælper skal jeg være god til at læse de mennesker, jeg arbejder med. Nogle af dem ser kun mig i løbet af en dag. Hvis de bliver syge, er kede af det eller ikke trives, er det min opgave at se det og at finde frem til årsagen. Det er ikke altid lige nemt, men det er spændende og givende at hjælpe med at øge en borgers livskvalitet."

 

Fakta

Personer der har været væk fra folkeskolen i mere end 2 år, starter deres SOSU-uddannelse med grundforløb 2, som kan tages på SOSU Nord i Aalborg, Hjørring, Brovst, Frederikshavn, Aars eller Hobro.

Praktikpladsgaranti på social- og sundhedsassistentuddannelsen

Garanti for praktikplads på uddannelsen til social- og sundhedsassistent

  • Er du 25 år eller derover, er du sikret en praktikplads, hvis du bliver optaget på uddannelsen til social- og sundhedsassistent. Det betyder, at du allerede fra starten på din uddannelse ved, hvor du skal i praktik

  • Er du under 25 år, er du sikret en praktikplads, når du har bestået grundforløb 2

Start din uddannelse i hele Nordjylland!

SOSU Nord i hele Nordjylland

SOSU Nord gør det nemt for dig at state på Grundforløb 2 - du kan nemlig tage grundforløbet på vores skoler i Aalborg eller Hjørring, eller på en af vores lokalafdelinger i Frederikshavn, Aars, Hobro eller Brovst.

 

Nordjyllandskort m. Jammerbugt

* Grundforløb 2 og hovedforløbet til pædagogisk assistent skal tages på SOSU Nord i Aalborg

Grundforløb 2 med 110% i dagpenge

Er du ledig 30+ år, så kan du lige nu søge om at tage "Grundforløb 2 SOSU" og samtidig få udbetalt 110% i dagpenge under forløbet! 

Læs mere om muligheden her.

 

Vil du have en social- og sundhedsuddannelse? Søg nu og start til januar

Søg ind allerede nu og start din nye fremtid til januar!

 

Søg ind nu