Tør du tage springet?

Søren Christensen

Søren tog springet og startede på en ny uddannelse... og han har ikke fortrudt det!

Fra butiksassistent i en musikbutik til vingepakker på Siemens Windpower... og nu som social- og sundhedsassistentelev på SOSU Nord. Søren har prøvet lidt af hvert, men nu er han ikke i tvivl om, han har fundet sin rette hylde. 

 

Som vikar på et plejehjem oplevede Søren hurtigt, hvor givende et arbejde det er at arbejde med andre mennesker. Han kom hurtigt tæt ind på livet af beboerne og opdagede, hvor meget han faktisk kan lide at hjælpe andre mennesker til en bedre hverdag.

"Når jeg kom ind til beboerne, lyste de helt op, og det er jo fantastisk at vide, at jeg kan hjælpe dem - både med praktiske opgaver, men også bare ved at lytte til deres historier og pjatte sammen."

Om livet tilbage på skolebænken fortæller Søren, at han er blevet positivt overrasket over, hvordan højteknologier som fx. VR inddrages i undervisningen og hvor meget man kan lære på den måde.

 

Overvejer du at skifte branche - at få en ny levevej?

Er det noget du måske har drømt om i flere år, men som du ikke er kommet i gang med, fordi timingen aldrig rigtig har været der. 

Lige nu er en rigtig svær tid for mange, men tiden kan også åbne muligheden for at finde en ny vej i livet - f.eks. inden for social- og sundhedsområdet. 

 

Og har du 02 i dansk og matematik kan du stadig nå at søge ind på grundforløb 2 til en af vores uddannelser og starte allerede til august. 

 

DET KRÆVER MOD, ANSVAR OG RESPEKT AT VÆRE SOSU!

Uddannelsen og jobbet som SOSU-hjælper og SOSU-assistent kræver, at du har stor respekt for andre mennesker, og det stiller krav til dig - både fagligt og personligt. Men samtidig giver det dig en hel masse tilbage.

Tænk dig, at du hver dag kan gøre en kæmpe forskel for mange mennesker og øge deres livskvalitet - og det du giver, får du tifoldig igen. Så giver ens arbejde mening!

Søg ind nu

SOCIAL OG SUNDHEDSOMRÅDET

Inden for social- og sundhedsområdet har du mulighed for at gå to veje - du kan blive social- og sundhedshjælper eller du kan blive social- og sundhedsassistent. 

  

Social- og sundhedshjælper

SOSU-hjælperen er den, der yder omsorg og pleje for bl.a. ældre, syge og handicappede, ligesom hjælperen hjælper borgeren med praktiske opgaver i eget hjem eller på plejehjem. 

Som hjælper bliver du det velkendte ansigt for borgeren og kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre og fremme livskvalitet hos borgeren.

 

Social- og sundhedsassistent

SOSU-assistenten skal sikre, at borgeren får det bedste forløb i mødet med sundhedsvæsenet - hele vejen igennem.

Som assistent får du ansvar for både at koordinere og udføre opgaver inden for grundlæggende pleje og rehabilitering af borgeren. Du skal observere, om der sker ændringer i borgerens mentale og fysiske helbred - og slå alarm hvis der gør.

 

HAR DU SPØRGSMÅL SÅ KONTAKT VORES STUDIEVEJLEDNING

Du kan ringe til vores studievejledning på telefon 26 88 43 00 hver dag mellem kl. 10 og 13.

Eller du kan møde en studievejleder på vores to skoler:

  • Aalborg: tirsdage kl. 9-14
  • Hjørring: torsdage kl. 9-14

 

DIN NYE FREMTID STARTER HER 

Du kan starte din nye fremtid allerede til august, hvor vi starter nye Grundforløb 2 op - og det er netop det forløb, du skal starte på, hvis du har flere års erhvervserfaring og nu ønsker at starte en karriere som social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent.

Du kan tage grundforløb 2 på en af SOSU Nords skoler i Aalborg eller Hjørring - eller på en af vores nordjyske lokalafdelinger: 

  • Frederikshavn Handelsskole
  • Erhvervsskolerne i Aars

 

LÆS MERE OM GRUNDFORLØB 2 PÅ SOSU NORD

Læs mere om Grundforløb 2 på SOSU Nord - adgangskrav, hvordan du søger ind, økonomi under uddannelse mv.  

 

Er en karriere inden for social- og sundhedsbranchen lige noget for dig...?

Søg ind nu