Grundforløb

På SOSU Nord mener vi, at alle fortjener at have det godt, men der er brug for dig, for at få det til at lykkes! Tag et grundforløb ved SOSU Nord, som det første skridt på vejen til at blive en af dem, der går i spidsen for bedre velfærd og sundhed. 

Grundforløbet er den indledende del af en erhvervsuddannelse. Formålet er at gøre dig parat til hovedforløbene.

Adgangskrav

Du skal have mindst 02 i både dansk og matematik + bestået afgangseksamen.

Har du ikke det, skal du til optagelsesprøve - læs mere om optagelsesprøven længere nede.

Sådan søger du ind

Du skal søge via www.optagelse.dk - du skal ind under ungdomsuddannelser.

Er du ikke fyldt 18, så skal dine forældre underskrive med deres Nem-Id.

Husk at vedhæfte relevante dokumenter som eksamensbeviser og evt. udtalelser fra dine jobs. Dine dokumenter skal være pdf-filer, før du kan vedhæfte dem til din ansøgning. 

Se en video-guide til, hvordan du uploader dokumenter via optagelse.dk.

 

Søg ind her - uddannelse.dk

Har du problemer med at udfylde ansøgningen og uploade dine dokumenter, så kontakt support til optagelse.dk:

E-vejledning - 70 22 22 07

Mandag - torsdag kl. 9 - 21
Fredag kl. 9 - 16
Lørdag kl. 12 - 16
Søndag kl. 12 - 21

Support - 70 21 21 51
Mandag - torsdag kl. 8 - 16
Fredag kl. 8 -15.

 

Optagelsesprøve

Har du ikke 02 i dansk og matematik?

Har du ikke 02 i dansk og matematik, eller kan du ikke dokumentere karakterne, skal du til optagelsesprøve. Når du ansøger via optagelse.dk bliver du automatisk indkaldt til optagelsesprøve.

Optagelsesprøverne afholdes omkring uge 26.


 
Er dit eksamensbevis blevet væk?

Kan du ikke finde dit eksamensbevis, kan du tage kontakt til den skole hvor du tog dine afsluttende prøver og få et erstatningsbevis. Du kan også læse mere om dine muligheder for at få erstatningsbeviser på denne side: www.sa.dk/brug-arkivet/oplysninger/bestil-eksamensbevis

Økonomi

På Grundforløb 1 og 2, kan du søge SU - hvis du er fyldt 18 år og efter gældende regler. Du kan tidligst søge om SU en måned før uddannelsen begynder. Se mere om betingelser på www.su.dk

Har du specielle spørgsmål om SU, kan du kontakte os på 72 21 81 00
mandag, tirsdag, torsdag og fredag
kl. 9-12

Enlig forsøger?

Er du enlig forsørger på grundforløbet og efterfølgende ansat som elev på almindelig elevløn, er du sandsynligvis berettiget til supplerende børnetilskud. Læs mere her.

Transport  

Når du går på en ungdomsuddannelse, som et grundforløb kan du få rabat til din daglige transport. På hjemmesiden www.ungdomskort.dk kan du læse mere om hvordan du søger et ungdomskort (rabatkort til bus og tog) Der er en egenbetaling på ca. kr. 380,- pr. mdr.

For at kunne søge om et ungdomskort, skal du have NemID. NemID er et log-in på internettet, som du også kan  bruge til at søge SU, benytte til din netbank eller hente oplysninger hos det offentlige. NemID består af et nøglekort og en adgangskode og kan bruges fra de fleste computere med internetforbindelse.

NemID

Du bestiller NemID på www.nemid.nu, hvis du er dansk statsborger og har pas eller kørekort. Hvis du er udenlandsk statsborger og ikke har dansk pas eller kørekort skal du henvende dig ved borgerservice i din kommune.

HUSK at bestille NemID i god tid, inden du skal søge om uddannelseskort og SU.


Pilefigur _2016