Tilmeld dig forløbet
Intro, specialiserede socialområde, samarbejde
Nye medarbejdere på det specialiserede socialområde, herunder social- og sundhedsassistenter, pædagogiske assistenter, social- og sundhedshjælpere og ufaglærte medarbejdere
Magt og omsorg
Deltagerne har erfaring fra arbejdet som omsorgsmedhjælpere, værkstedsassistenter, medhjælpere på døgninstitutioner, social- og sundhedshjælpere eller personlige hjælpere.
Medvirken ved medicinadministration
Uddannelsen henvender sig til faglærte og ufaglærte medarbejdere, der varetager sundhedsfagligt og/eller pædagogisk arbejde med børn, unge, voksne og ældre. Medarbejderne kan fx være social- og sundhedshjælpere, pædagogiske assistenter, dagplejere, pædagogmedhjælpere eller familieplejere, der fx arbejder inden for det nære sundhedsvæsen, på dagtilbudsområdet, eller på specialområdet.
Introduktion til førstehjælp på jobbet
AMU-lovens målgrupper har adgang til uddannelsen.
Energirigtig kørsel, kategori B
Adgang til uddannelsen har personer, der udfører godstransport eller personbefordring, der er i besiddelse af gyldigt kørekort til almindelig bil, kategori B og som har mindst 1 års erfaring.
Køreteknik for erhvervschauffører - ajourføring
Faglærte og ufaglærte chauffører, der er beskæftiget eller ønsker beskæftigelse som erhvervschauffører i køretøjer beregnet til erhvervsmæssig godstransport eller erhvervsmæssig personbefordring.
Håndhygiejne i socialt og pædagogisk arbejde
Uddannelsen henvender sig til medarbejdere, som deltager i leveringen af offentlige og private serviceydelser inden for såvel social- og sundhedssektoren som det pædagogiske område.
Intro, specialiserede socialområde, samarbejde
Deltageren:- har kendskab til forskellige pædagogiske tilgange og kan anvende dem i samarbejdet med borgeren.- kan medvirke i forskellige pædagogiske indsatser og understøtte den enkelte borger i mestringen af eget liv.- har forståelse for det tværfaglige samarbejde, og forstår egen rolle og kompetence i jobbet samt evner at samarbejde på tværs af fagligheder.- har kendskab til dokumentationspligt og kan anvende relevante redskaber i udførelse af dokumentationspligten.
Magt og omsorg
Deltageren kan i samværet med og omsorgen for borgeren tage udgangspunkt i borgerens oplevede behov for hjælp og støtte og yde denne på en værdig og respektfuld måde ud fra reglerne om magtanvendelse. Deltageren kan kende adfærd, der viser, at borgeren ikke oplever behov for hjælp og kan analysere baggrunden for, at borgeren vægrer sig ved omsorgsydelsen. Deltageren kan udarbejde handleplaner, der giver mulighed for omsorgsydelse uden anvendelse af magt. Deltageren kan anvende de gældende indberetningsskemaer og kender det formelle arbejde omkring indberetning og anmodning om indgreb i selvbestemmelsesretten.
Medvirken ved medicinadministration
Deltageren kan medvirke ved medicinadministration, herunder kan deltageren: - udlevere medicin og hjælpe borgeren med at indtage denne korrekt. - observere og reagere på forandringer i borgerens adfærd i forhold til den medicinske behandling og på baggrund af viden om medicinens virkning, bivirkning og interaktioner.- samarbejde med borgeren om at indtage medicinen korrekt ud fra borgerens forudsætninger, behov og ønsker. - handle ud fra bevidsthed om eget ansvars- og kompetenceområde og kan arbejde ud fra arbejdspladsens instrukser, herunder delegeringsansvar i henhold til gældende lovgivning.- dokumentere og videregive relevante observationer ved forandringer i borgerens tilstand og ved afvigelser ved medicingivning. Deltageren har kendskab til utilsigtede hændelser.- samarbejde med borgeren om videregivelse af relevante informationer til pårørende, tværfaglige og tværsektorielle samarbejdspartnere ud fra gældende lovgivning.
Introduktion til førstehjælp på jobbet
Deltageren kan: - gengive førstehjælpens 4 hovedpunkter,- forklare hvordan ulykken standses,- udføre nødflytning på jord og fra bil,- forklare, hvorfor alle tilskadekomne skal sikres luft til lungerne og blod til hovedet, - undersøge om en person er bevidstløs, og om han trækker vejret, - lægge en person i aflåst sideleje,- standse en sprøjtende blødning, - formulere en korrekt alarmering.
Energirigtig kørsel, kategori B
Deltageren har viden om:- Udstødningens skadelige påvirkning af miljøet og helbredet- Forbedring af det personlige arbejdsmiljøDeltageren kan beherske at:- Udnytte energien i køretøjet bedst muligt- Køre med størst mulig trækkraft og laveste forbrug af energi- Køre på en defensiv køremåde
Køreteknik for erhvervschauffører - ajourføring
Førere af køretøjer der er beregnet til erhvervsmæssig godstransport eller erhvervsmæssig personbefordring, kan reagere hensigtsmæssigt i vanskelige og pludselige opståede situationer og anvende korrekt styre- og bremseteknik. Deltageren har igennem teori opnået viden om:- Kørselsdynamik- Nye teknologiers mekaniske /fysiske muligheder og begrænsninger- Mental køreteknikDeltageren har gennemført nedenstående praktiske øvelser på et køreteknisk anlæg godkendt af Rigspolitiet.Øvelser på tør bane:- Slalomøvelse- Bremse øvelse- Bremse- og undvigeøvelse - Dobbelt undvigeøvelse uden bremsningØvelser på glat bane:- Bremse- og undvigeøvelse- Styreøvelse i kurve- Glat bakke med gearskift og igangsætning opad- Udskridning ved kørsel nedad- Undvigeøvelse evt. med pludseligt opståede forhindringer- Dobbelt undvige øvelse med og uden bremsning- Bremsning på uens friktion
Håndhygiejne i socialt og pædagogisk arbejde
Deltageren kan iagttage en korrekt håndhygiejne, herunder brug af handsker, og kender smitterisikoen ved brug af smykker samt betydningen af korrekt rengøring af håndvaske. Deltageren kan vælge hensigtsmæssigt vedrørende brug af sæbetyper og iagttage foranstaltninger, der skåner hænderne. Deltageren forstår betydningen af den korrekt udførte håndhygiejne som vigtig faktor til at mindske smittespredning, såvel på institutionerne som i den enkelte borgers eget hjem. Deltageren kan tage ansvar for, at håndhygiejne bliver en naturlig del af arbejdsdagen. Deltageren kan videregive viden om håndhygiejniske principper til nyt personale og praktikanter.
Kontakt
Kontakt KURSUS Nord:
KURSUS Nord
På Sporet 8A
9000 Aalborg
Tlf.: 60 39 45 46
Mail: mail@kursusnord.dk