Nye og moderne naturfagslokaler til elever på SOSUI Nord

Nye faciliteter hos SOSU Nord i Uddannelsescenter Frederikshavn

Når SOSU Nords elever på grundforløb 1 og 2 i Frederikshavn skal lære om mikroorganismer og kostanalyser sker det nu i nye og moderne naturfagslokaler, som Frederikshavn Handelsskole har ombygget til formålet.

"Jeg tror, det er i første gang i Danmarkshistorien, at en handelsskole har indrettet et naturfagslokale. Det er nu heller ikke vores egne elever, der skal bruge lokalerne, men lærere og elever hos SOSU Nord. Satsningen på at omdanne tre lokaler til moderne naturfagsfaciliteter er en form for fysisk manifestation af vores gode og tætte samarbejde", sagde Brian Andersson direktør for Frederikshavn Handelsskole med et smil, da han torsdag overdrog lokalerne til SOSU Nords lokalafdeling i Frederikshavn.

SOSU Nord har siden 2020 lejet sig ind hos handelsskolen under den fælles paraply Uddannelsescenter Frederikshavn på Kirkegade, som også omfatter den Kommunale Ungdomsskole og den kommunale sprogklasse.

Det nye store naturfagslokale i SOSU Nord bygningen er projekteret af ArkiNord. Det opfylder alle moderne krav til sikker undervisning i et naturfagslokale lige fra udsugning til aflåste kemiskabe. Ved de nye laboratorieborde kan de cirka 140 årlige elever på grundforløb 2 til social- og sundhedshjælper eller assistent fordybe sig i emner som kostanalyse, dyrkning af mikroorganismer og hygiejneforhold. Emner, som alle er vigtige at kende til, når eleverne skal ud at arbejde i sundhedssektoren.

"Det giver virkelig grunduddannelsen her lokalt et løft, at naturfagsundervisningen nu finder sted i moderne lokaler med al nødvendigt udstyr og de rette sikkerhedsforanstaltninger. Vi kan dermed udbyde den bedst mulige undervisning i de rette omgivelser til vores elever. Vi er meget glade for vores samarbejde med handelsskolen, og naturfagslokalet er et vidne om, at vi er at finde i Frederikshavn i forhåbentlig mange år fremover", siger Anne Louise Alstrup, uddannelsesleder for lokalafdelingerne i SOSU Nord.

 

For yderligere oplysninger

Brian Andersson, direktør Frederikshavn Handelsskole, telefon 2131 6033