Regionsmesterskab

Nyhed d. 23. nov, SOSU Nord

Regionsmesterskab på SOSU Nord

Borgmester skal sende regionale vindere til DM i Skills

Aalborgs borgmester, Lasse Frimand Jensen får en unik mulighed for at få indblik i social- og sundhedsassistentelevers deltagelse ved regionsmesterskabet til DM i SKills 2023, når han tirsdag d. 28.11.23 skal overrække prisen til vinderne af de indledende regionale konkurrencer.

SOSU Nord bruger Skills til at vise, at faget kræver talent for mennesker

DM i Skills er meget mere end en konkurrence for elever om at vise deres evner inden for deres fagområde, mener Lotte Schulz, skillskoordinator ved SOSU Nord.

”Skills er en fantastisk måde at vise omverdenen, hvilke opgaver social- og sundhedsassistenter løser – og hvilke krav kompleksiteten stiller til deres faglighed. Social- og sundhedsassistenter skal kunne opbygge en tillidsfuld relation til borgeren, de skal genkende og handle sundhedsprofessionelt på borgerens sygdomstegn, de skal kommunikere med pårørende, samarbejde tværfagligt og håndtere det uforudsigelige. Fx akut sygdom hos borgeren. Alt det kræver helt særlige mennesker og mange kompetencer – og det kan vi vise noget af med Skills.”

 

 

 

Dedikerede elever vil lære mere og vise, hvad de uddanner sig til

David Kjærside, Christine Christensen, Sabrina Godskesen og Majken Nielsen, der er årets deltagere fra SOSU Nord, er alle i gang med at uddanne sig til social- og sundhedsassistenter. De ser også Skills som en måde, hvor de dels lærer noget fagligt dels meget om sig selv.

”Vi udvikler os meget personligt ved at være med, fordi vi bl.a. øver os i at stå på en scene og også nå ud over scenekanten samtidig med, at vi skal være fokuserede og huske på det, vi har lært, mens vi løser de forskellige opgaver. Det er nogle gange grænseoverskridende, men vi kan bruge det”, fortæller de.

David er elev hos Aalborg Kommune, Christine er elev i Aalborg Kommune, Sabrina er elev i Mariagerfjord Kommune og Majken er elev i Hjørring Kommune.

25 min. til at vise, hvad de kan

Til regionsmesterskabet skal alle elever løse opgaver, der handler om pleje og omsorg for de fiktive personer Birgitte og Grete. Birgitte har uhelbredelig brystkræft og har det svært psykisk. Opgaverne tager udgangspunkt i, at Birgitte netop er udskrevet efter at have fået fjernet det ene bryst og deltagerne skal følge op på behandlingen.

Grete har fået konstateret osteoporose og har bl.a. kroniske smerter i ryggen, der bl.a. gør det svært for hende at komme rundt i huset. Hun vil dog ikke flytte. Derudover har hun vand i benene og skal motiveres til at bruge støttestrømper, men hun kan ikke lide at have dem på.

I arbejdet med borgeren skal David, Christine, Majken og Sabrina vise, at de kan trække deres grundlæggende faglige viden frem og at de kan håndtere uforudsigeligheden, som de også vil møde i deres kommende job.

 

Yderligere information

Kontakt Skills koordinator Lotte Schulz, tlf. 31647427, mail: losc@sosunord.dk

 

Regionsmesterskabet finder sted tirsdag d. 28.11.23 på SOSU Nord, På Sporet 8A i Multisalen –  se program

DM i Skills finder sted d. 18. – 20. april 2024 i Roskilde.

Ved de regionale mesterskaber på SOSU Nord deltager elever fra Randers Social- og sundhedsskole, SOSU STV og SOSU Nord.