Skills Optakt

Vær med til regionsmesterskaberne i Skills

Nyhed d. 12. januar 2021, SOSU Nord

DM i SOSU

Når Danmarksmesterskaberne i Skills til april i år afholdes i Høng ved Kalundborg, så vil ét og kun ét hold dygtige SOSU-elever fra én af de tre social- og sundhedsskoler SOSU Nord, Randers Social- og Sundhedsskole eller Social- og Sundhedsskolen Skive Thisted Viborg være repræsenteret.

Det regionale mesterskab og dermed udvælgelsen af vinderparret til DM vil i år foregå på SOSU-STVs afdeling i Skive den 13. januar. Her mødes fem par fra de tre skoler, hvor de skal konkurrere i en række af fagets kerneområder gennem nogle caseopgaver.

 

I opgaverne bruges der skuespillere til at agere patienter og borgere, så de kæmpende deltagere vil møde så realistiske forhold som muligt. Holdene på hver to SOSU-elever bedømmes af tre dommere. De vil efter alle fem pars opgaveløsning afsløre vinderparret, der til DM skal kæmpe mod fire andre regionsvindere om den endelige titel som danmarksmestre i SOSU.

 

4 motiverede og dygtige deltagere fra SOSU Nord

SOSU Nord stiller i år med fire dygtige og engagerede elever: Mathias Vestergaard Jørgensen (Frederikshavn Kommune), Emma Katrine Guldberg (Aalborg Kommune), Mai Asp Vejling Andersen (Aalborg Kommune) og Malika Christensen (Hjørring Kommune). Vi har spurgt dem, hvorfor de søgte om at komme med til Skills, og svaret lyder, at de gerne ville udfordre sig selv fagligt og lære mere om deres fag.

 

De fire elever har gennem de seneste uger trænet til konkurrencen i emner som kommunikation, problemløsning, faglig observation, personlig pleje, brug af værnemidler og dokumentation.

 

Nu glæder de sig til at vise kammerater og dommerne, hvad de kan - og så håber de naturligvis at gå videre.

 

Konkurrencen i Skive vil desværre på grund af Covid19 blive gennemført uden direkte opbakning på tilskuerpladserne fra skolernes øvrige elever. Men hele dagen vil blive live-streamet på nettet, så alle kan følge deres hold gennem strabadserne på scenen.

 

DM i SOSU vigtigt for faget og rekruttering

Danske Regioner, FOA, Fællesudvalget for erhvervsrettede velfærdsuddannelser (FEVU) har sammen med Kommunernes Landsforening og Danske SOSU-skoler det overordnede ansvar for, at DM i SOSU kan gennemføres. Og konkurrencen er et vigtigt element i forhold til at tiltrække og rekruttere flere elever til social- og sundhedsuddannelserne, siger Karoline Grønbæk Hansen fra KL og medlem af FEVU:

- Ved DM i SOSU præsenterer dygtige social- og sundhedsassistentelever faget på højeste faglige niveau og på allerflotteste vis over for både offentligheden og for potentielle nye elever, siger hun.

 

Regionsmesterskaberne for DM i SOSU den 13. januar 2022 starter kl. 9.00 og kan følges på nettet. Link til live-streaming kommer på skolernes facebooksider.

 

Følg eleverne på dagen

De regionale mesterskaber bliver livestreamet - se med på dette link: https://youtu.be/kKl-KdPlSfg

 

 

 

 

 

Skills Optakt