Elever og sengeliggende dukke

Sundhedsfaglige uddannelser i nærområdet

Pressemeddelelse 22. april 2020, SOSU Nord

Sundhedsfaglige uddannelser i nærområdet

Et samarbejde mellem SOSU Nord og HF & VUC Nord gør det nu muligt at starte på grundforløbene til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent på SOSU Nords lokalafdeling, der holder til på Erhvervsskolerne Aars.

Drømmer man om at arbejde med mennesker og at hjælpe andre til en øget livskvalitet, er det for folk, der bor i eller i omegnen af Aars, fremover en del lettere at komme i gang med en sundhedsfaglig uddannelse, fordi man kan starte på uddannelsen i ens eget lokalområde. SOSU Nord har nemlig valgt at udvide sit engagement i Aars fra en satellit-afdeling til en egentlig lokalafdeling.

Med udvidelsen udbyder SOSU Nord nu både Grundforløb 1 – Sundhed, omsorg og pædagogik – og Grundforløb 2 til social- og sundhedshjælper og social- og sundhedsassistent på sin lokalafdeling på Erhvervsskolerne Aars. 

Fokus på lokal forankring og studiemiljø

På SOSU Nord glæder man sig over samarbejdet med HF & VUC Nord og Erhvervsskolerne Aars, som er et led i skolens ønske om at skabe en stærk lokal forankring i samarbejdskommunerne i Nordjylland.

”Det andler jo i bund og grund om, at understøtte rekrutteringen til uddannelserne, idet vi jo nu og også fremover vil opleve en stor efterspørgsel på kompetent personale til sundhedssektoren”, siger direktør Lene Kvist, SOSU Nord. ”Derfor er vi også rigtig glade for at kunne udbyde vores grundforløb i Aars, og for det stimulerende unge- og læringsmiljø vores elever bliver en del af i lokalområdet”.

Om social- og sundhedsuddannelserne

Social- og sundhedsuddannelserne er erhvervsuddannelser, hvor der veksles mellem skoleforløb i SOSU Nords lokaler på Erhvervsskolerne i Aars og praktikforløb i eksempelvis Vesthimmerlands Kommune – altså får man under uddannelsen en bred teoretisk og praktisk viden.

Som social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent spiller man en vigtig rolle for mennesker, der har brug for pleje og omsorg i deres hverdag, og hjælper dermed med at øge livskvaliteten for disse mennesker.

Med uddannelsen som social- og sundhedsassistent kan man søge arbejde direkte efter endt uddannelse, men uddannelsen giver også adgang til mellemlange videregående uddannelser som sygeplejerske, fysioterapeut og andre sundhedsfaglige uddannelser.

SOSU Nord har netop nu åbent for ansøgning til grundforløbene der starter til august, og håber med det udvidede engagement, at lokalafdelingen i Aars fremadrettet kan være med til at leverer kompetente social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter til lokalområdet.

For mere information:

Lene Kvist, direktør, SOSU Nord

Tlf. nr.: 31 64 71 14
Mail: lekp@sosunord.dk

Elever og sengeliggende dukke
Pressekontakt

Har du en god historie?