12 talenter fra Nordjylland får velfærdstalentprisen

Nyhed d. 16. maj, SOSU Nord

12 elever modtager velfærdstalentpris

12 talenter fra SOSU Nord vinder Velfærdstalentpris        

Ikke mindre end 12 talenter fra SOSU Nord har vundet Velfærdstalentprisen, der uddeles af FOA og PenSAM hvert år til 100 elever/ansatte inden for velfærdsområdet, som fortjener ekstra anerkendelse for deres arbejde. Talenterne bliver fejret på Christiansborg d. 16. maj.

En af pristagerne er Emma, der er elev i Tornhøjhaven, som er et demens- og gerontopsykiatrisk specialplejehjem, fortæller ”Jeg er utrolig stolt, da vi som fagpersoner hver dag gør en forskel for det enkelte menneske, som har behov for hjælp både fysisk og psykisk - så prisen, jeg har fået, værdsætter jeg utroligt højt!

Emma er blevet nomineret af sin vejleder, der bl.a. skriver ”Emma (og jeg) er i team 2, som er geronto. Det betyder, at beboerne her har en eller anden uhensigtsmæssig adfærd, og derfor ikke kan rummes på almindeligt demensafsnit (…) Om det er den råbende, skrigende, udadreagerende, udskældende, udadrettet beboer, eller beboeren "der vil hjem til mor og far", eller beboeren der er så langt i sin demens, at han/hun nu ikke mere gør væsen af sig - jamen så er det en fornøjelse at se unge Emmas tilgang, omsorg, empati og kærlighed for disse svage mennesker (...) Hun er 19 år - tænk hvad hun ikke kan nå at udrette med disse svage mennesker, der har en demenssygdom”.

De 12 talenter er ansat som elever eller færdiguddannede social- og sundhedsassistenter i følgende kommuner: Hjørring, Brønderslev, Aalborg, Vesthimmerland, Frederikshavn og Mariagerfjord.

Talenterne bliver hyldet på Christiansborg

Mandag d. 16. maj mødes alle vinderne på Christiansborg, hvor FOA, PenSam, social- og ældreminister Astrid Krag m.fl. vil hylde eleverne. Hvert talent modtager et diplom og et flot hæfte, hvor alle talenters nomineringer og billeder er samlet.

 

Talenter bliver udklækket på SOSU Nord

Udvælgelsen af velfærdstalenterne kommer i kølvandet på DM i SOSU, hvor to elever fra SOSU Nord blev blandt Danmarks 5 dygtigste social- og sundhedsassistent-elever.

Det betyder naturligvis rigtig meget for os, at vi har ikke bare dygtige men også meget dedikerede elever”, fortæller direktør for SOSU Nord, Lene Kvist, og fortsætter ”Vores samfund har virkelig brug for dem, der kan og vil andre mennesker uanset, om det handler om at give et kærligt kram, være nøgleperson i et behandlingsforløb eller være den, der motiverer til at skabe forandringer hos den enkelte borger”.

 

Yderligere information

Velfærdstalentprisen uddeles en gang om året til elever/ansatte under 36 år inden for velfærdsområdet. I år er der indsendt mellem 200 – 300 nomineringer, og herefter har et dommerpanel med repræsentanter fra FOA og PenSAM udvalgt de 100 talenter.

Fejringen finder sted på Christiansborg d. 16.05.22 fra kl. 13 – 15.